Kattan, Fadi, fr.-pal.
Betlehem Palestinas kjøkken Fadi Kattan ; oversatt av Anja Hauger Ratikainen . - Oslo : Spartacus, 2024. - 239 sider
https://media.aja.bs.no/ee64d5ea-8b6a-4f38-8990-1bb1e4d95f52/original.jpg
https://media.aja.bs.no/ee64d5ea-8b6a-4f38-8990-1bb1e4d95f52/thumbnail.jpg
Betlehem er en feiring av palestinsk mat og kultur fra en av Palestinas mest dynamiske kokker, og et portrett av en av de mest mytiske byer i verden. Fransk-palestinske Fadi Kattan feirer dagliglivet i Betlehem og fremmaner fargene og luktene fra markedet og krydderbutikkene, og introduserer leseren for de lokale bøndene og ha°ndverkerne som leverer premissene for hans kulinariske eksperimenter. Fadis inspirasjon kommer fra disse matha°ndverkerne, som høster druene, maler hveten, presser olivenoljen og viktigst av alt, gir videre av sine historiske matkunnskaper. Hans kjærlige portretter av disse menneskene er ledsaget av hans egne oppskrifter, noen ga°tt i arv, noen fra restaurantene hans i Betlehem og London. Lær a° lage fylte drueblader med Nabulsi-ost, saktestekt lam krydret med bukkehornkløver og kardemomme, labaneh rullet i nigellafrø og mouhalabieh, en melkepudding med mastikk og pistasj.
Oppdatert personvernerklæring og bruk av informasjonskapsler
Nytt regelverk for behandling av personopplysninger (GDPR) trer i kraft 20. juli 2018. Vi har derfor gjennomgått våre rutiner for behandling av personopplysninger, samt oppdatert vår personvernerklæring.
Våre nett-tjenester bruker informasjonskapsler (cookies) til å huske påloggingsopplysninger, samt forbedre brukeropplevelsen. Du godtar dette dersom du fortsetter å bruke nett-tjenestene.